Het bestuur

Onze visie

De bosbikers mikken op een kleinere groep leden waarbij dat de kwaliteit primeert en die actief bezig zijn met fietsen en liefst in groep fietsen omdat sociaal contact belangrijk is. Dit doen ze samen in toertochten, op de weg, eventueel wedstrijden….

Soorten leden

We maken onderscheid tussen twee soorten leden.

Actieve leden Passieve leden

Een vergunning bij de bosbikers

Dragen van de kledij

Deelnemen aan 5 groepstoertochten of 10 donderdagavondritten

6u helpen tijdens de MTB-wedstrijd.  

Wie niet voldoet aan de actieve voorwaarden en enkel kledij koopt  

Om van de clubvoordelen te genieten is het vanzelfsprekend dat je je engageert als actief lid. Voor meer info kun je altijd het bestuur contacteren.

Het ontstaan van de club, een vleugje geschiedenis

Na een MTB-toertocht in het Waasland, stonden enkele vrienden na te praten over de gemaakte rit. Tot het voorstel ter sprake kwam om zelf een wedstrijd te organiseren. Na enige navraag bij de wielerbond zijn we in actie geschoten. De zoektocht naar de geschikte locatie eindigde aan het pony/paardenterreinen gelegen aan de ‘Pereboom’ (aan de N49/E34, Moerbeke - Waas). Dankzij de goedkeuring van de ruitersclub, OCMW, kerkfabriek, gemeentebestuur, het bosbeheer en enkele privé eigenaars hebben we het geschikte parcours uitgewerkt. Nadat het fiat van de Belgische Wielerbond (BWB) gegeven werd de eerste MTB-wedstrijd te Moerbeke-waas gestreden op 23 juni 2002. De voormalige boscrossers doopten zichzelf om tot ware bosbikers. 2 vriendengroepen hebben zich als één MTB-ploeg verenigd. Vandaag bestaat de club uit een veertigtal bikers.

    

de ploeg 2014                       

    

de ploeg in 2009                       

 

 de ploeg anno 2004

Voorzitter

Koen Van Gysel                  
03 /789 93 97
0499 /55 67 34

Secretaris

Kurt De Gronckel
0474 / 27 80 28

Website

Jelle De Bock
0486/ 15 86 99
website